Dag van de Westlandse Techniek

Dossier: Dag vd Westlandse Techniek

Waardevolle ervaringen tijdens 10e Dag van de Westlandse Techniek 2017

Vrijdag 6 oktober 2017 bezochten bijna 1.300 kinderen (groep 7/8) diverse bedrijven tijdens de Dag van de Westlandse Techniek. Bij deze 10e editie was de belangstelling voor deelname van scholen én van bedrijven groot. In de techniek groeit de vraag naar goed geschoolde mensen, soms noodzakelijk voor verdere groei van het bedrijf. Investeren in de jeugd dus, bij de Dag van de Westlandse Techniek. Uniek was deze keer de lancering van het digitale platform WNT-web.

Ervaring nemen ze mee

Tijdens de bezoeken zijn voornamelijk geïnteresseerde leerlingen gezien. Bedrijven grepen hun kans een breed aanbod van techniek te laten ervaren. Bij SolarNRG in Poeldijk bedienden de kinderen van de Mauritsschool de machines. Vervolgens plaatsten ze als teamzelf een zonnepaneel; ze ondervonden een temperatuurdaling bij de door hen zelf gecreëerde schaduw. Dat een verzorgingshuis ook veel met techniek te maken heeft, ervaarden kinderen van basisschool Verburch-Hof bij De Terwebloem. In de tillift bijvoorbeeld, en met de moderne Silverfit, waarbij ouderen door middel van aanwijzingen op het beeldscherm in beweging zijn en tegelijkertijd hun geheugen trainen. Weboma ontving kinderen op de bouwplaats van de school De Blinkerd, in aanbouw. Interessant om de nieuwe school in de bouwfase te zien! Op deze unieke bouwlocatie vond ná het bezoek eveneens de lancering van WNTweb.nl plaats, dé digitale plek waar natuur- en techniekeducatie wordt aangeboden.

Kennismaken met techniek

Techniek komt vaker in lespakketten van scholen voor. Kinderen zijn dan ook beter dan voorheen voorbereid op de bezoeken. Ook bedrijven bieden een gevarieerd programma om de veelzijdigheid van de technieksector te laten ervaren. Inspelen op de toekomst. De Dag van de Westlandse Techniek wordt georganiseerd door SOB Westland en is een initiatief van de convenanten van Westlandse technische bedrijven, verbonden aan ISW Hoge Woerd. Het doel van de dag is kinderen al op jonge leeftijd kennis laten maken met techniek in de praktijk en de vele uiteenlopende mogelijkheden in het Westland.

Onderstaande bedrijven hebben meegewerkt aan de Dag van de Westlandse Techniek op vrijdag 6 oktober 2017

ABB Bouw BV, ABC Westland, AHVRIJ, Alcomij BV, Bakkerij Roodenrijs, Best Fresh Group, Beyond Chrysant, Biersteker, dak, gevel en bouwtechniek, Bouwbedrijf J. Eekhout BV, Bouwmeester aannemersbedrijf, Certhon, Citroen ‘s-Gravenzande, DAEL data & electro BV, De Hoog Techniek BV, Dekker van Geest, Deliflor Chrysanten BV, Dijkstaal BV, Duijnisveld & zn BV, Fachjan Project Plants, Firma Richplant, Gakon Horticultural Projects, Gebr. Van der Lelij, H. Batist All constructies, Het Keringhuis, Hoveniersberijf vd Drift, JS Laadtechniek, Kemeling, Koppert Cress, Koppert Machines, KP Holland Naaldwijk, KUBO, KWS, Prins Orchidee, Lely Holding, Metazet, Patijenenburg, Pieter van Foreest, Prins Maasdijk, Priva, R. & A. van Kester, Schut- Installatietechniek, Sion, Solar-Box, SolarNRG, Stichting Tomatoworld, Telako Techniek en Verhuur, Thermeta, Van der Ende Pompen BV, Van der Sar Dak & Timmerwerken, Van Mierlo, Van Wijnen, vd Valk Systemen BV, Verbakel Bouwbedrijf BV, Verkade Klimaat, Waalpartners Civil Engineering, Weboma en Westbouw.

Dag van de Westlandse Techniek 2016

Op de laatste vrijdag van september bezochten 1.339 leerlingen uit groep 7 of 8 van Westlandse basisscholen 58 bedrijven in de regio Westland. Elke groep kreeg 2 keer een uur de gelegenheid om kennis te maken met een bedrijf met techniek. De deuren gingen speciaal deze ochtend open om de kinderen te ontvangen en ze vooral te laten zien wat er aan techniek in de bedrijven is.

Dank aan onderstaande bedrijven voor hun medewerking!

ABB Bouw B.V. AHVRIJ ASN Beukers Vlaardingen BAM Infra Honselersdijk Beyond Chrysant Biersteker, dak, gevel en bouwtechniek Bodijn Machinewerken Bouwbedrijf J. Eekhout B.V. Bouwmeester aannemersbedrijf Certhon Condubouw De Hoog Techniek B.V. Dekker van Geest Deliflor Chrysanten B.V. Demokwekerij Duijnisveld & zn b.v. Elektravon i.s.m. Schwagermann Fa. R. & A. van Kester FX Prevent / Presscon Gebr. Van der Lelij H. Batist All constructies H. Weterings Mechanisatie B Het Keringhuis Ism het Hoogheemraadschap Delfland Hoveniersberijf vd Drift Innova Geveltechniek JB Pompen Jem-Id JS Laadtechniek Kemeling Koppert Machines KP Holland Naaldwijk KUBO KWS / Prins Orchidee Lely Holding Maranta OK Plant Pieter van Foreest Hooge Tuinen Pligt Professionals Prins Maasdijk Priva Rexnord Schut Sanitair/Het comforthuis Solar-Box SolarNRG Telako Techniek en Verhuur Teve bouwbedrijf Thermeta Van der Ende Pompen B.V. Van der Sar Dak & Timmerwerken Van Mierlo Van Vliet Contrans VB Greenhouses vd Valk Systemen BV Vestia Westland Waal, bouwmaatschappij Waalpartners, Civil Engineering Weboma WPS Horti Systems BV