Schoolreisjes / Actieve uitjes : Strandjutters uitgebreid concept

Strandjutters uitgebreid concept

Strandjutten plus! Hierbij kun je gebruik maken van de strandjuttersbungalow en materialen, speurtocht en het schuurtje met materialen op het strand. Het schuurtje staat er vanaf het eerste weekend april t/m het laatste weekend september.

De Okidoki-locatie van de Strandjutters is tijdens schooltijden te huren voor klassen en op woensdagmiddagen en tijdens vakanties voor BSO-groepen. 

Uitgangspunt van deze locatie op vakantiepark Vlugtenburg is het zoveel mogelijk buiten zijn om de natuur te ontdekken op ieder zijn eigen wijze. De groepen kunnen de gezellige binnenruimte gebruiken als het echt slecht weer is. Het gebouw heeft verschillende kamers, waaronder een crea-bea-ruimte en een juttersmuseum, waar alle gevonden items een mooi plekje krijgen. 

Achter de locatie is een tuin met een grasveld, kweekbakken en twee grote picknicktafels. De tuin grenst aan een ondiep water waar de kinderen met schepnetten visjes, slakken e.d. kunnen vangen en waar ze slootje kunnen springen. Voor en achter het huis is voldoende ruimte voor activiteiten in de vorm van sport en spel, een speurtocht en nog veel meer. 

Het strand is vlakbij, hier kan de doelgroep zich heerlijk uitleven en hun energie wel kwijt.

Voorbeelden van wat mogelijkheden:
- Beestjes zoeken met bakjes en loeppotjes.
- Met de aanwezige metaaldetectors ijzeren “schatten” zoeken.
- Slootwateronderzoek doen vanuit de tuin met emmers en schepnetten.
- Vogels spotten met verrekijkers in een klein groepje.
- Kampvuur stoken en broodjes bakken of marshmellows op kampvuur.
- Buiten lunchen met de kinderen in de wilgenhut en aan de picknicktafels.
- Op pad gaan met de verschillende aanwezige zoekkaarten van vogels, schelpen e.d. Liggen ook in het schuurtje op het strand.
- Hutten bouwen behoort tot de mogelijkheden, maar dan graag van te voren aangeven. Dan wordt er gezorgd voor de materialen.
- Met garnalennetten vissen in de zee.
- Van begin april t/m eind september kan gebruik gemaakt worden van het strandhuisje op het strand zelf. Met hierin uiteraard genoeg materialen voor op het strand, zoals emmers, scheppen etc.
- Er is een leuke speurtocht aanwezig geschikt voor de groepen 4, 5 en 6. Deze voert van de strandjutters bungalow naar het strand toe, met leuke opdrachten er in (duurt ongeveer 1 uur).


Voor een schoolreisje is dit een unieke locatie! Het is in de buurt, laagdrempelig en zoveel mogelijkheden! Meerdere groepen tegelijk kan ook!

Gehele jaar te boeken. (Juli en Augustus even in overleg.)

Handig is het dan om van te voren even een kijkje te komen nemen. Zodat er bekend is wat er allemaal is en wat de mogelijkheden allemaal zijn hier.

Doelgroepen

 • BSO 4-6 jaar
 • BSO 6-8 jaar
 • BSO 8-10 jaar
 • BSO 10-12 jaar
 • PO groep 1
 • PO groep 2
 • PO groep 3
 • PO groep 4
 • PO groep 5
 • PO groep 6
 • PO groep 7
 • PO groep 8

Thema's

 • Natuur

Duur
Ca. 4 tot 5 uur

Voorwaarden

De uitvoering geschiedt door de eigen leerkracht, met ondersteunende ideeën vanuit Okidoki. 

Voor vragen en boekingen kunt u terecht bij Petra van der Ende van BSO Okidoki 'De strandjutters', Vlugtenburg 59, 2691 SG, ’s-Gravenzande, e-mail: pvanderende@okidoki-kdv.nl

Kosten
€ 65,00 per dagdeel, ongeacht het aantal kinderen.

Log in om te reserveren
Aanbieder

Westland Natuur- en Techniek Web

Bezoekadres (hoofd)locatie
Laan van de Glazen Stad 1
2672 TA Naaldwijk

Tel: 140174
https://www.wntweb.nl/

VOLG ONS OP:

Mijn WNTWeb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.