KassieBouwen - SummerLab

Dossier: Westland SummerLab - KassieBouwen jr.

Spannende eindstrijd tijdens SummerLab – WK KassieBouwen Jr. 2017

Donderdag 20 juli, het parkeerterrein van Okidoki/WOS in ‘s-Gravenzande was de plaats voor het WK KassieBouwen Jr. 2017. Tijdens het oefenen in de ochtend viel er nog een stevige regenbui, het maakte de kinderen van BSO Okidoki, Simba en Kwest weinig uit. In de loop van de ochtend werden ze steeds fanatieker en brak de zon door de wolken. Met heerlijk droog en zonnig weer zijn in de middag de wedstrijden begonnen, de zon is gebleven tot na de finale.


In totaal 17 teams streden om de fel begeerde WK KassieBouwen Jr. bokaal, een prachtige in glas gegraveerde kas. Team N-De Lier eindigde in de wedstrijd op een 3e tijd, team F-jutters op een 2e en team L-Naaldwijk/Oplympus op de beste tijd. In de finale was het nek aan nek tussen team N-De Lier en L-Naaldwijk?Olympus. Uiteindelijk oordeelde de jury dat team F-jutters de beste en meest zelfstandige prestatie heeft geleverd, de winnaar van WK KassieBouwen Jr. 2017.

Het WK KassieBouwen was op 20 juli het hoofdonderdeel, maar er waren veel meer mooie activiteiten bij het SummerLab. Onderdelen waar de kinderen zich mee uit konden leven: bootcamp, borden graffiti, timmeren, waterproefjes, bandenplakken, Lego, allerlei vormen kas nabouwen en bellenblazen met touw en stok.


3e editie van Westland SummerLab!

Dit jaar wordt op donderdag 20 juli voor de 3e keer Westland SummerLab georganiseerd. Anders dan in de voorgaande jaren bestaat Westland SummerLab uit een dag. Maar dan wel een dag met vele buitenactiviteiten en als hoofdonderdeel de competitie WK KassieBouwen Junior 2017. Na 5 jaar is de organisatie van KassieBouwen gestopt met het evenement in oktober. Voor de junior editie heel jammer, het was de laatste 2 jaar een populair onderdeel bij de jeugd. Populair was het ook tijdens de edities van SummerLab in 2015 en 2016. Wij zijn daarom heel blij dat WK KassieBouwen bij Westland SummerLab kan blijven bestaan.


Op donderdagochtend 20 juli kunnen de 20 teams van Kwest, Okidoki en Simba oefenen de kassies te bouwen. Na een ochtend oefenen gaan de teams ’s middags met elkaar de strijd aan voor de titel WK KassieBouwen Junior 2017. Snelheid bij het bouwen in de competitie telt, is de kas binnen de tijd helemaal gebouwd? Ook de zorgvuldigheid is een belangrijk aandachtspunt, het moet tenslotte en echte stevige Westlandse kas worden. Naast het bouwen van de kas speelt ook de creativiteit van het team een rol, een van ‘de ramen’ van de kas moet een kunstwerk worden...

WK KassieBouwen is het hoofdonderdeel, er zijn vele andere sport en spel activiteiten in en om het gebouw van Okidoki in ’s-Gravenzande. Zo zijn er: Bootcamp rond het gebouw, diverse proefjes o.a. met water, Fun &Fit Techniek robots, zelf bouwen en testen over duurzaamheid, borden graffiti, timmeren met Johan, banden plakken, Lego, allerlei vormen kas nabouwen en bellenblazen touw en stok. Kinderen van de BSO’s Kwest, Okidoki en Simba in de leeftijd van 8 tot 14 jaar zijn op 20 juli welkom bij Westland SummerLab 2017. De locatie is: Okodoki Kon. Julianaweg 59 A | 2691 GC ’s-Gravenzande. Telefoon Okidoki: 0174-422902. Verdere informatie is te vinden op de website van Westland SummerLab, Website: http://westlandsummerlab.nl.

Westland SummerLab is een initiatief van SOB Westland, stichting Kwest, BSO Okidoki en BSO Simba.


Westland SummerLab 2016

De eerste week Westland SummerLab 2016 bij Okidoki in ’s-Gravenzande zit er bijna op. De kinderen hebben afgelopen week Lego robots geprogrammeerd, via een speciaal programma kun je de robot allerlei opdrachten geven.

Na een uurtje kennismaken krijgen de kinderen de robot steeds meer in de vingers. Er is ook kennisgemaakt met het bouwen van kas, zelf onderdelen monteren en vooral... goed samenwerken!
Creativiteit, daar komt het op neer bij de naaimachine. Aan de slag met naald en draad op de naaimachine. Als snel kun je na een korte instructie mooie figuren maken op de stof. Na 2 uur ga je met een ervaring rijker naar huis. Een klein groepje andere kinderen is op bezoek geweest bij de molen in ‘s-Gravenzande. De molenaar had de molen al in de wind gedraaid, het is indrukwekkend hoe het grote tandwielrad in de molen zijn rondjes draait. Buiten op het bordes komen de wieken met flinke snelheid voorbij, ook een bijzondere ervaring. De molenaar wist de aandacht van de kinderen ruim 1,5 uur vast te houden met mooie verhalen. Op donderdag kon je ook solderen, mooie en creatieve vormen maken. De week wordt op vrijdag afgesloten met een uniek bezoek aan WOS Media.
De komende week is SummerLab bij BSO Kwest in Honselersdijk, aanmelden is nog mogelijk, maar doe het snel! De plaatsen zijn beperkt.


Jouw passie, jouw VakKracht, onze jeugd. Neem plaats in Westland SummerLab 2016

Na een zeer geslaagd eerste Summerlab in 2015, zijn we klaar voor ‘the next level’. Ook dit jaar zijn wij vastberaden om de Westlandse jeugd van 8 t/m 14 jaar een aantal inspirerende ochtenden te laten beleven. Ochtenden waarin zij kennis maken met uitdagende technologie en duurzaamheid.

Dit jaar niet op 1, maar op 2 locaties in Westland (Honselersdijk en ’s Gravenzande).

Tijdens de eerste twee weken van de zomervakantie bundelen Samenwerking Onderwijs Bedrijven (SOB), stichting Kwest, Simba en Okidoki hun krachten om SummerLab weer tot een inspirerend, echt Westlands, evenement te maken. Wij zoeken gepassioneerde bedrijven en enthousiaste personen die dit initiatief omarmen en hun kracht en kennis willen doorgeven aan de jeugd, onze nieuwe generatie. Ga de uitdaging aan en organiseer een activiteit waaraan kinderen actief kunnen deelnemen of bied een helpende hand bij een van de aangeboden activiteiten. Wordt SummerLab Friend!

‘Friend’ van SummerLab worden en een of meerdere ochtenden adopteren? Neem contact op met Paul Steyn van SOB Westland. SummerLab is 11 t/m 22 juli geopend, maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

SOB Westland en drie kinderopvangorganisaties, Kwest, Okidoki en Simba, zijn de initiatiefnemers van dit mooie project en WNME draagt ons warm hart toe.

Kijk op de website: http://westlandsummerlab.nl voor meer informatie, het programma en aanmelden.

Interesse/meer informatie of wil je meewerken aan Westland SummerLab: bel of mail met Paul Steyn van SOB Westland.


Westland SummerLab 2015, succesvol verlopen

De eerst editie van Westland SummerLab is op vrijdag 31 juli succesvol afgesloten. Drie weken

hebben Westlandse kinderen in de zomervakantie kennis kunnen maken met techniek en duurzaamheid. Elke (werk)dag hebben de kinderen tussen 8 tot 14 jaar een Lego robot leren programmeren, hun eerste kas te bouwen, van een ‘oud’ kledingstuk iets moois gemaakt of zijn met windmolens en aardwarmte aan de slag geweest. Bijna alle dagen waren volgeboekt. De samenwerkende organisaties, BSO Kwest en SOB Westland zijn zeer tevreden over de 1e editie van Westland SummerLab.

Doel

Kennismaken met techniek en duurzaamheid, vooral ook ervaren en ontdekken... We wisten het al in te schatten, maar het blijft bijzonder om te zien dat het werkt. Even uitleggen hoe de kasonderdelen gemonteerd moeten worden, hoe de robot wordt geprogrammeerd of creativiteit bij het pimpen van je oude t-shirt, ze pakken het razendsnel op, worden enthousiast en willen aan het eind van de ochtend niet naar huis! Een bevestiging dat het belangrijk is dat kinderen de kans krijgen de wereld te ontdekken, een mooie, zinvolle en leerzame tijdsbesteding in de zomervakantie. Kijk op www.westlandsummerlab.nl voor foto’s, filmpjes en meer informatie.

Westland SummerLab is een initiatief van stichting Kwest en SOB Westland en is ondersteund door evenementenburo van der Kruit, WK KassieBouwen en Westlandse Natuur en Milieu Educatie.


Westland SummerLab

Meld je aan voor Westland SummerLab! Een uitdaging voor ieder kind

Voor de eerste keer wordt in de zomervakantie van 13 tot en met 31 juli het Westland SummerLab georganiseerd. Een unieke kans voor kinderen om kennis te maken met technologie en duurzaamheid. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar kunnen elke ochtend (ma t’m vr) aan de slag met verschillende opdrachten en materialen. Zelf elektriciteit maken door middel van een windmolen of zonne- energie, van oude kleding een hippe nieuwe outfit samen stellen, aan de slag met Lego om een robot te maken of een echte kas bouwen. Dit kan allemaal van 13 tot en met 31 juli in Westland SummerLab.

Gratis deelname

WK KassieBouwen en wordt ondersteund door Westlandse Natuur en Milieu Educatie. KwestFactory is gevestigd aan de Dijkstraat 45 in Honselersdijk.