Westland On Stage

Dossier: Westland On Stage

Westland On Stage 2018

Op dinsdag 6 februari 2018 wordt Westland On Stage gehouden, de Doe Dag is op donderdag 15 februari. Na Sinterklaas in 2016 wil ook de Kerstman een mooi cadeau geven aan de Westlandse jeugd! Bekijk hieronder het filmpje en zie waar de Kerstman op bezoek is geweest, hohoho!


Het filmpje is mede mogelijk gemaakt door ’t Feesthuis in Wateringen      

Arjo Riedijk in de film... bedrijven twijfel niet langer, meld je aan voor Westland On Stage!

Tijdens de 9e editie van Westland On Stage krijgen leerlingen uit het vmbo de kans om kennis te maken met bedrijven en instellingen. Tijdens het beroepenfeest op dinsdagmiddag 6 februari worden korte gesprekjes gehouden tussen leerlingen en beroepsbeoefenaren. Bij deze kennismaking, gaat het over de mogelijkheden van het beroep en de kansen voor de toekomst.

Tijdens de ontmoeting kunnen leerlingen een afspraak maken voor een bezoek aan het bedrijf of instelling tijdens de Doe Dag op 15 februari. De leerling doet dan een werkbezoek, met de mogelijkheid verder rond te kijken op de werkplek en kan zich verder oriënteren op het beroep. Soms is het mogelijk om een halve of hele dag mee te werken.

Meer informatie op de website: www.westlandonstage.nl Aanmelden: www.westlandonstage.nl


Westland On Stage 2017

In 2017 wordt Westland On Stage voor de 8e keer georganiseerd. Op dinsdag 7 februari 2017 het beroepenfeest en op donderdag 16 februari de Doe Dag.

Vraag naar geschoolde mensen

Nu de economie weer aantrekt zie je snel een tekort ontstaan aan voldoende goed geschoolde mensen. Vooral mensen die hun vak verstaan zijn schaars, een probleem wat de komende jaren eerder zal toe dan afnemen. Westland On Stage wil een bijdrage leveren aan de beschikbaarheid van jonge mensen.

Met Westland On Stage maken de leerlingen, bedrijven en instellingen met elkaar kennis. Tijdens het beroepenfeest op dinsdagmiddag 7 februari worden korte gesprekjes gehouden tussen leerlingen en beroepsbeoefenaren. Het is kennismaken met elkaar, maar het gaat natuurlijk ook over de mogelijkheden in de toekomst. De toekomst van de leerling, maar ook die van het bedrijf... Uiteraard is het de bedoeling dat er afspraken worden gemaakt voor een bezoek aan het bedrijf of instelling op de Westlandse Doe Dag op 16 februari 2016. Tijdens de Doe Dag kunt u de leerlingen alle mooie mogelijkheden van uw bedrijf en sector laten zien.

De locatie van Westland On Stage in 2017 is de Intergreen Athletic House Website: www.westlandonstage.nl | Aanmelden: www.westlandonstage.nl


Sinterklaas op weg naar Nederland

In de eerste week van november is Sinterklaas op weg naar Nederland. Tijdens een tussenstop heeft hij een belangrijke boodschap voor bedrijven en instellingen in het Westland. Zie het filmpje over de wens van de Sint


Tijdens het beroepenfeest op dinsdagmiddag 7 februari worden korte gesprekjes gehouden tussen leerlingen en beroepsbeoefenaren. Het is de bedoeling dat er afspraken worden gemaakt voor een bezoek aan het bedrijf of instelling op de Westlandse Doe Dag op 16 februari 2016. Tijdens de Doe Dag kunt u de leerlingen alle mooie mogelijkheden van uw bedrijf en sector laten zien. Bedrijven en instellingen kunnen zich aanmelden voor Westland On Stage op de website: www.westlandonstage.nl


Geslaagd en sfeervol Beroepenfeest van Westland On Stage

De zevende editie van het beroepsoriëntatieproject van ISW en Lentiz was een succes! De 990 VMBO-leerlingen van 14-15 jaar ontmoetten op dinsdag 2 februari 248 Westlandse beroepsbeoefenaren. Ze deelden hun passie voor hun vak. In totaal werden zo’n 2500 matches gemaakt, afspraken voor bedrijfsbezoeken op de Doe Dag, 11 februari. Het begin van een persoonlijk netwerk voor de leerlingen. De kas van Olympus ’70, het Intergreen athletic house, was dit jaar het podium voor de persoonlijke ontmoetingen tussen jongeren en bedrijven. De voor On Stage nieuwe locatie bracht positieve geluiden. Het vele licht en de hoogte maakte het overzichtelijk voor de leerlingen. Aan 65 statafels stonden beroepsbeoefenaren, verdeeld in sectoren techniek, handel & economie, groen & natuur en zorg-, welzijn & maatschappij, om de VMBO’ers over hun vak te vertellen.

Startschot

Een feestelijke brassband bracht de eerste groep leerlingen op oorverdovende en ritmische wijze naar het Beroepenfeest. Spannend voor velen! Bij het podium verwelkomde presentator Rob Veenman de jongeren. Namens de scholen ISW en Lentiz openden Cor van Dalen en Iwan Jonkman met een startschot de eerste ronde van het Beroepenfeest. En leerlingen gingen van start. Op zoek naar de beroepsbeoefenaren die ze zochten. Uitwisselen visitekaartjes Na een gesprekje over het beroep, werd er in veel gevallen meteen zaken gedaan. ‘Mag ik op de Doe Dag bij u langskomen?’ Een match ontstond! Het tijdstip van de afspraak werd in het On Stage-paspoort van de leerling genoteerd, visitekaartjes werden uitgewisseld en de leerling kreeg een matchsticker opgeplakt. Elke leerling maakte voor de Doe Dag 2 tot 3 afspraken, waarin ze op 11 februari de echte praktijk gaan bezoeken. De reële beroepsbeelden die ze hiermee opdoen zijn erg waardevol in hun keuzeproces richting hun toekomst.

Variëteit

De jongeren waren verrast door de variëteit aan beroepen. Vooraf zagen ze deze al op de website en bepaalden elk een eigen top 5. Terplekke ontstonden leuke en verrassende ontmoetingen. Een leerling raakte bij toeval met een beroepsbeoefenaar van The Tomato Company aan de praat en was verrast over wat het verpakkingsbedrijf te bieden heeft. Met een match tot gevolg. Anderen wisten precies wat ze wilden. ‘Ik heb altijd een mening’ was de motivatie voor een zeer jonge politicus om met het raadslid een match te maken. Naar horen zeggen waren leerlingen ook dit jaar goed voorbereid en geïnteresseerd.

Talenten van de toekomst

De tweede ronde openden Rob & Carlo, die de jongeren al in het voorprogramma muzikaal hadden vermaakt. En burgemeester Sjaak van der Tak zette de VMBO- leerlingen van de laatste ronde in de spotlight met de woorden ‘Zij zijn de talenten van de toekomst’. Nadat hij de trekker overhaalde als startsein voor de gesprekjes met beroepsbeoefenaren, zochten ook deze leerlingen de beroepen op die hen leuk leken.

Trots

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op een geslaagde zevende editie. Blije leerlingen, enthousiaste beroepsbeoefenaren en een sfeervol evenement met goede resultaten. ISW en Lentiz zijn de deelnemende Westlandse bedrijven enorm dankbaar voor hun inspanningen voor hun VMBO-leerlingen.


Westland On Stage 2016

Op dinsdag 2 februari 2016 wordt voor de 7e keer Westland On Stage® gehouden, de Doe Dag is op 11 februari.

7e editie

Al 7 jaar wordt er met Westland On Stage gewerkt aan de vakmensen van de toekomst. In heel veel situaties is de route via het vmbo, mbo en eventueel hbo zeer succesvol naar de arbeidsmarkt van de toekomst. Met Westland On Stage maken de leerlingen, bedrijven en instellingen met elkaar kennis. Tijdens het beroepenfeest op dinsdagmiddag 2 februari worden van 13.00 – 1600 uur (*) korte gesprekjes gehouden tussen leerlingen en beroepsbeoefenaren. Het is kennismaken met elkaar, maar het gaat natuurlijk ook over de mogelijkheden van het beroep, wat komt er voor kijken en hoe ziet de werkdag eruit? De bedoeling is dat er afspraken worden gemaakt voor een bezoek aan het bedrijf of instelling de Westlandse Doe Dag op 11 februari 2016.

(*) i.v.m. asbest in de Leuningjes is de locatie in 2016 de Intergreen Athletic House Website: www.westlandonstage.nl | Aanmelden: www.westlandonstage.nl