Westlandse First Lego League

Dossier: Westlandse First Lego League Westland

First Lego League Westland, editie 2017

Op zaterdag 16 december is de 9e editie van de Westlandse First Lego League gehouden. Na het succes in de afgelopen jaren was er ook in 2017 een junior Lego League, voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar.

16 december 2017, uitslag Westlandse First Lego League 2017

De hoofdprijs, 1e robotprijs en publieksprijs: De Hoekse Druppies / De Driemaster & Rijckevorsel

2e robotprijs: The BiepBoyZ / Bibliotheek Westland

3e robotprijs: Hydro Kings / Prins Willem Alexander School en De Achtsprongspetters / De Achtsprong

De project / presentatieprijs: de Wegwijzers / De WegwijzerDe teamwork prijs: Bernadette Lego Crew / Bernadetteschool

De technische jury prijs: Klavertje ISW / ISW Gasthuislaan


Het thema voor 2017 is: HYDRO DYNAMICS

Wat kunnen de Westlandse teams bedenken om het gebruik van water beter te beheersen is de grote vraag bij de First® Lego® League 2017-2018? Hoe gaan we in de toekomst om met de vraagstukken over water.

Naast de opdracht met het théma HYDRO DYNAMICS is er natuurlijk ook de wedstrijd met LEGO MINDSTORMS® robots. De missies gaan over het thema, de leerlingen moeten met de zelfgebouwde en geprogrammeerde het probleem van de natuur oplossen!

Het was voor de leerlingen, leerkrachten, ouders, oma’s en opa’s, familie en vele andere belangstellende weer een spannende editie van de FIRST® LEGO® League Westland!

De locatie op za 16 december 2017 is Priva in de Lier, tijd van 10.30-16.30 uur.


Spannende, leerzame en gezellige Westlandse Lego League 2016

Het was op zaterdag 17 december bij Priva in De Lier al vroeg in de ochtend druk met deelnemers aan de 8e editie van de Westlandse Lego League. Bij de junior deelnemers de stand inrichten, zorgen dat alles er goed bij staat en vooral werkt. Bij de robot wedstrijd werd er al flink geoefend en zaken op het laatste moment aangepast. Om 10.00 uur ging de junior editie van start, er waren veel ouders, opa’s, oma’s aanwezig. Om 10.30 uur is de ‘grote’ Lego League geopend en begonnen om 11.00 uur de wedstrijden, presentaties en jury’s. Het was de hele dag een komen en gaan van familie, vrienden en andere geïnteresseerde bezoekers.

Verschillende scholen gingen met een prijs naar huis, basisschool De Vlieten was de grote overall winnaar, maar had ook 2 andere prijzen.

De uitslag van 17-12-2016 is:

De Technotijgers de hoofdprijs, de projectprijs en de publieksprijs.

Team ET de ontwerpprijs

The Beebots de robotwedstrijd

De Jobots de Core Value prijs

De Technotijgers overall winnaar


Zaterdag 17 december 2016, Westlandse FIRST LEGO League bij Priva

Het thema dit jaar (2016-2017) is: Animal Allies

De challence bij dit thema is: onderzoek hoe mensen en dieren met elkaar in aanraking komen en hoe kan een robot daar bij helpen. Het paard en wagen zijn allang verdwenen, de koets zien we hoofdzakelijk op Prinsjesdag. In de landbouw is er nog op vele manieren contact tussen mens en dier. Denk aan de melkrobot en automatisch voeren van de dieren. Het thema dit jaar vraagt de nodige creativiteit, maar dat maakt de uitdaging, de voorbereiding, de wedstrijd en wedstrijddag alleen maar leuker. Lees meer over het thema op: http://firstlegoleague.nl/deelnemers/updates/ en http://www.first-lego- league.org/en/2016.html

Naast het bouwen, programmeren en uitvoeren van de missies met de robots met LEGO MINDSTORMS moeten de leerlingen ook een presentatie houden. Ook gaan ze op bezoek bij een technische en organisatie jury. Centraal staan de Core Values o.a. sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar. Op zaterdag 17 december is er voor de jonge kinderen ook een junior Lego league. Vragen of informatie, bel of mail met Paul Steyn

Welkom...! U bent als bezoeker ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen op zaterdag 17 december. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur (opening), om 16.45 uur is de prijsuitreiking. Locatie: Priva in De Lier


Westlandse First Lego league 2015 druk bezocht!

Het was zaterdag 12 december weer een drukte van belang op de Priva Campus aan de Zijlweg in De Lier. Veel ouders, familie, vrienden en andere betrokkenen waren aanwezig om de 7e editie van de FIRST® LEGO® League (FLL) bij te wonen. Totaal 19 teams van Westlandse scholen hadden zich in twee categorieën ingeschreven voor dit sfeervolle techniek evenement. In de ochtenduren vond de Junior FLL plaats waarbij vooral het grote aantal aanwezige vaders, moeders, opa’s en oma’s opviel.

Een flink aantal vrijwilligers waaronder veel Priva medewerkers waren betrokken bij de jureringen bij deze technische en creatieve wedstrijd. Even na 16.00 uur werden de prijzen uitgereikt.

Winnaars 2015:

Overall eerste plaats: TeamAchtsprong, De Achtsprong

Overall tweede plaats: Opruimertjes, Verburch-hof                                                                                  

Publieksprijs: Techno Tijgers, De Vlieten

Core Values jury: Jobots, Joannesschool

Robotjury: ISW Mindstormers, ISW Hoogeland

Robotwedstrijd: Team Achtsprong, De Achtsprong

Projectjury: Team Achtsprong, De Achtsprong