3000 matches gemaakt tijdens Westland On Stage

Gepubliceerd op woensdag 7 februari 2018

Het Beroepenfeest van Westland On Stage was dinsdag 6 februari weer een geslaagde editie. Zo'n 1000 vmbo-leerlingen van ISW en Lentiz maakten kennis met meer dan 250 mensen met een beroep. De persoonlijke ontmoetingen vonden plaats in het Intergreen athletic house (Olympus '70), dat speciaal voor deze unieke gelegenheid was omgebouwd tot feestlocatie.

Hallo allemaal…

Op de fiets kwamen de leerlingen vanuit school naar Olympus '70. Bij de ontvangst konden ze op ludieke manier op de foto. De brassband liet in de ochtend weten wegens omstandigheden niet te kunnen komen. "Toen moesten we even snel schakelen", aldus Lenny Dijkshoorn, projectleider Westland On Stage. "Met het Stage Team is toen bedacht om de leerlingen op het beroepenfeest te ontvangen met het populaire nummer 'Hallo allemaal.." van Juf Ank, bekend van het populaire tv-programma 'De Luizenmoeder"". Met een geleende trommel begeleid door stage team lid Paul Steyn, kwamen de leerlingen over de rode loper binnen op het Beroepenfeest. Daar werden ze als vips met applaus ontvangen door de aanwezige bedrijven. De sfeer zat er meteen goed in!

Burgemeester Van Ardenne opende het Beroepenfeest, en tevens de eerste ronde, met een slag op de gong. De tweede ronde werd geopend door Jan Eliens, directeur Lentiz Floracollege. Bijdragen aan talentontwikkeling is waar On Stage onder andere aan bijdraagt, vandaar dat de derde ronde werd geopend door Kyara Koppert, Sporttalent van het jaar 2017 (acrogym).

Persoonlijke ontmoetingen

Leerlingen begaven zich tussen de menigte op zoek naar het beroep wat hen aanspreekt. Na 50 minuten en vele gesprekjes later, had iedere leerling drie afspraken voor een werkbezoek op de Doe Dag vastgelegd. Voor sommigen best spannend, dat contact met grote mensen. De voorbereidingen op school zorgden ervoor dat ze beslagen ten ijs kwamen.

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig.

Donderdag 15 februari, de Doe Dag, vinden de werkbezoeken plaats. "Regelmatig horen wij terug dat leerlingen een vakantiebaan of stage overhouden uit de persoonlijke ontmoetingen tijdens het Beroepenfeest en Doe Dag," aldus Lenny. Dat dit nieuwe netwerk hen helpt in de wirwar van mogelijkheden voor later, dat staat buiten kijf. Want niet voor niets is de slogan van On Stage 'Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?'