Dag van de Westlandse Tuinbouw 2020

Gepubliceerd op donderdag 2 januari 2020

Op woensdagochtend 1 april 2020, kort voor Kom in de Kas op 4 en 5 april wordt de Dag van de Westlandse Tuinbouw gehouden. 

Tijdens deze dag vindt tweemaal een bezoek van een uur aan een Westlands Tuinbouwbedrijf plaats (om 9:00 en 10:30 uur). Het programma is kennismaken met het bedrijf, een rondleiding en als het mogelijk is een doe activiteit. WNTweb zoekt bedrijven die op fietsafstand van school bereikbaar zijn. Enkele scholen hebben vervoer per auto zodat een aantal bedrijven op wat ruimere afstand ingepland kunnen worden.

Tijdens het evenement is er natuurlijk volop aandacht voor het voorjaar in de kas. De vele frisse, mooie en vooral gezonde producten, ook komt de natuur weer volop tot leven in de kas. Bij het bezoek aan de Dag van de Tuinbouw krijgen de leerlingen uit groep 8 (eventueel combi klassen) alle aandacht. Ze kunnen met eigen ogen zien hoe professioneel de tuinbouw is, mooie gezonde producten, biologische bestrijding, veredeling van planten, aansprekende verpakkingen, slimme marketing en nog veel meer…

Voor een indruk van de vorige edities van de Dag van de Westlandse Tuinbouw, zie de berichten op onze website.


De inschrijving voor de Dag van de Westlandse Tuinbouw verloopt dit jaar via onze website, raadpleeg voor meer informatie ons aanbod.