Vorig jaar was er vanwege corona geen dag van de Westlandse techniek, dit jaar zijn de deuren van bedrijven weer opengegaan om de leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool te ontvangen. Ruim 500 leerlingen bezochten op vrijdag 24 september in regio Westland bedrijven die actief zijn in de techniek. Al jong een beeld krijgen van wat er in de techniek allemaal mogelijk is en welke mooie kansen er zijn, is het doel van deze jaarlijkse activiteit. De leerlingen hebben 2 bedrijven bezocht, enthousiaste eigenaren of medewerkers van de bedrijven vertelden met passie over hun werk. Laten zien wat en hoe er in de bedrijven producten worden gemaakt en een korte doe-activiteit is het succes van de dag van de Westlandse techniek.

Vorig jaar zijn er als alternatief vlogs gemaakt over een aantal bedrijven, om de leerlingen voor te bereiden op editie 2021 is er een compilatie gemaakt. In dit filmpje is er dit jaar speciale aandacht voor het internationaal werken van vele Westlandse bedrijven.  Het initiatief WestlandWerelds is een website met een kaart van de wereld, in een overzicht kun je zien waar Westlandse bedrijven en organisaties met o.a. duurzaamheidsdoelstellingen actief zijn.

WNTweb gaat meer doen aan activiteiten met techniek, er is gewerkt aan een ruimte waar kinderen het hele jaar kunnen kennismaken met techniek. De BSO’s hebben afgelopen zomer al gebruik gemaakt van deze ruimte, zie de dossierpagina. Op korte termijn starten de activiteiten voor scholen en BSO’s. Nu al interesse, neem contact op met WNTweb.

Filmpje i.v.m. voorbereiding

Vlogs 2020

WestlandWerelds

Dossierpagina Dag van de Westlandse techniek