In de week voor Kom in de Kas wordt de jaarlijkse Dag van de Westlandse Tuinbouw gehouden. Kom in de Kas is dit jaar op 1 en 2 april. De Dag van de Westlandse Tuinbouw is op woensdagochtend 29 maart 2023.

De opzet is al jaren heel succesvol en blijft onveranderd. Op 29 maart kunnen leerlingen kennismaken met 2 glastuinbouwbedrijven. Om 9.00 en 10.30 een bezoek van een uur. Het programma van het uur is: kennismaken met het bedrijf, een rondleiding en als het mogelijk is een doe activiteit. Tussentijds (10.00-10.30 uur) is er tijd voor de leerlingen om van het 1e naar het 2e bedrijf te gaan.

Tijdens de Dag van de Westlandse Tuinbouw op 29 maart is er alle aandacht voor het voorjaar in de kas. De vele frisse, mooie en vooral gezonde producten, ook in de kas komt de natuur weer volop tot leven. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen met eigen ogen zien hoe professioneel de tuinbouw is. Naast de gezonde producten is er aandacht mogelijk voor o.a.: veredeling van planten, de oogst van de producten, intern transport, biologische bestrijding, aansprekende verpakkingen, slimme marketing, management en techniek.

WNTweb zoekt bedrijven in de regio Westland die mee willen doen aan deze ochtend. Met het ontvangen van de 2 groepen draagt u bij aan de beeldvorming van de jeugd voor een toekomst in de glastuinbouwsector.

Interesse en/of aanmelden? Stuur uw reactie naar Paul Steyn: p.steyn@wntweb.nl . Heeft u vragen, ik wil graag deze activiteit telefonisch of op uw bedrijf nader toelichten…

Voor een indruk van eerdere jaren, zie:  https://www.wntweb.nl/dag-van-de-westlandse-tuinbouw