Educatie aanbod

Gastles : Gastles Vissen

Wordt een echte visser!

In de maanden april, mei, juni, augustus en september worden er door Sportvisserij Zuidwest Nederland, in samenwerking met de lokale hengelsportverenigingen, vislessen op de basisschool georganiseerd. Deze vislessen worden gegeven door opgeleide vismeesters met assistentie van viscoaches. 

De visles bestaat uit 2 delen en is ontwikkeld voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. Meestal wordt in de ochtend door een vismeester een biologieles gegeven van ruim een uur. Hierbij gebruikt de vismeester een digitale presentatie van Sportvisserij Nederland. Na de theorieles is het tijd voor de visexcursie. 

De visexcursie wordt begeleid door de vismeester en hierbij wordt de vismeester geassisteerd door vrijwilligers van de plaatselijke hengelsportvereniging. Er is altijd 1 vrijwilliger per 4 à 5 kinderen nodig om de kinderen te helpen bij het vissen. Tijdens de visles krijgt iedere leerling ook nog een lespakket. Dit pakket bestaat uit een leerzaam werkboek en 3 zoekkaarten over waterplanten, waterdiertjes en vissen. 

Met het leerboek kan de docent met de leerlingen nog een aantal lessen aan de slag. Zodra de vislesaanvraag binnenkomt bij de federatie, wordt er contact gelegd met de aanvrager, de plaatselijke hengelsportvereniging en een gecertificeerde vismeester. Gezamenlijk wordt er naar een geschikte datum en een mooi viswater gezocht. Het liefst in de buurt van de school. Een visles is overigens volledig gratis en alle materialen worden door Sportvisserij Nederland verzorgd. De school dient alleen voor een enthousiaste groep kinderen te zorgen. Zie ook; http://www.sportvisserijnederland.nl/actueel/nieuws/18465/ruim-400-vislessen-in-2016-video.html

Doelgroepen

  • PO groep 7
  • PO groep 8

Disciplines

  • Dieren

Duur
Maximaal 1,5 uur

Voorwaarden

Voor boekingen: http://www.sportvisserijnederland.nl/jeugd/vissenschool/visles-aanvragen.html

Bij aanmelding s.v.p. vermelden dat de boeking via het Westlandse WNTweb is gelopen!

Log in om te reserveren
Aanbieder

Sportvisserij Zuidwest Nederland

Bezoekadres (hoofd)locatie
Biesboschweg 4a
4924 BB Drimmelen

Mobiel: 06-21918687
http://www.sportvisserijzwn.nl

VOLG ONS OP:

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.