Educatie aanbod

Excursie : Excursie Bodemdiertjes

Leer bodemdiertjes en vliegende insecten ontdekken in het bos

Het Prinsenbos is een recreatieplas met een educatiecentrum waar kinderen leren over de natuur dicht bij huis. Hierbij staat het ontdekken voorop. We werken met eenvoudige materialen en doen vooral een beroep op de zintuigen. Bij het Prinsenbos worden de meeste excursies verzorgd door enthousiaste vrijwilligers die elk hun eigen methode en kennis hebben. Hierdoor is elke les anders. Ook het weer en het seizoen zijn van invloed op het programma. Met een schepje, een bakje, een loeppotje en een zoekkaart gaan kinderen in het bos op zoek naar bodemdiertjes en vliegende insecten. Ze leren wat het nut van deze kleine beestjes is voor de natuur. 

Kleding: lange broeken en dichte schoenen of kaplaarzen. De kinderen graag stevige schoenen of laarzen laten dragen, evenals kleding die nat en vies mag worden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de inhoud van de excursie enigszins aangepast worden. 

Van april tot oktober (afhankelijk van de temperatuur).

Uitgevoerd door vrijwilligers van het Prinsenbos.

Doelgroepen

  • PO groep 5
  • PO groep 6
  • PO groep 7
  • PO groep 8

Disciplines

  • Dieren
  • Natuur

Duur
Ca. 1,5 uur

Voorwaarden

Maximaal 1 klas. De excursie tijden in het middagprogramma zijn indicatief en in overleg aan te passen aan de schooltijden van de school.

Kosten
0 euro

Log in om te reserveren
Aanbieder

Prinsenbos

Bezoekadres (hoofd)locatie
Grote Achterweg 15a
2671 LR Naaldwijk

Tel: 0174-673421
Mobiel: 06-13383706

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.