Educatie aanbod

Excursie : Excursie Veldwerk

Struinen en ontdekken: maak je eigen natuurschilderij

Het Prinsenbos is een recreatieplas met een educatiecentrum waar kinderen leren over de natuur dicht bij huis. Hierbij staat het ontdekken voorop. We werken met eenvoudige materialen en doen vooral een beroep op de zintuigen. Bij het Prinsenbos worden de meeste excursies verzorgd door enthousiaste vrijwilligers die elk hun eigen methode en kennis hebben. Hierdoor is elke les anders. Ook het weer en het seizoen zijn van invloed op het programma. 

Met een rugzakje met hulpmiddelen (loepje, loeppotje, insectenzuiger, zoekkaart e.d.) gaan kinderen in groepjes of met de hele klas struinen en ontdekken. Hierbij mogen ze dingen verzamelen waar ze meer over willen weten. Vervolgens wordt er een natuurschilderij van gemaakt of vertellen kinderen wat ze te weten zijn gekomen over hun vondsten. 

Bij aankomst overlegt de leerkracht over programma, tijdsindeling en eventuele hulp van ouders. De groepjes krijgen de opdracht mee een eigen natuurtafel te maken. Er wordt uitgelegd wat er op ligt en waar het vandaan komt. De kinderen graag lange broeken, dichte stevige schoenen of kaplaarzen laten dragen, evenals kleding die nat en vies mag worden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de inhoud van de excursie enigszins aangepast worden. 

Uitvoering door vrijwilligers van het Prinsenbos.

Doelgroepen

  • PO groep 4
  • PO groep 5
  • PO groep 6
  • PO groep 7

Disciplines

  • Natuur

Duur
Ca. 1 tot 2 uur

Voorwaarden

Maximaal 1 klas. De excursie tijden in het middagprogramma zijn indicatief en in overleg aan te passen aan de schooltijden van de school.

Log in om te reserveren
Aanbieder

Prinsenbos

Bezoekadres (hoofd)locatie
Grote Achterweg 15a
2671 LR Naaldwijk

Tel: 0174-673421
Mobiel: 06-13383706

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.