Educatie aanbod

Excursie : Excursie Veldles Zandmotor

Aan de slag op de Zandmotor

Bij de Zandmotor voor onze kust is zo'n 20 miljoen kuub zand opgeworpen, dat nu door wind en zee verspreid wordt. Dit zorgt voor een breder strand en extra duinaangroei. Het opgespoten zand mag in de loop de tijd helemaal wegwaaien en verspoelen. Het brengt een dynamiek terug langs de kust, waar ook de natuur veel baat bij heeft. Veel soorten dieren vinden in dit steeds veranderende landschap een plek als leefgebied of om voedsel te zoeken. 

De veldlessen richten zich voornamelijk op de natuurlijke processen in het gebied en bestaat uit 2 delen. Het eerste voorbereidende deel vindt plaats in het klaslokaal. Een educatief medewerker brengt een bezoek aan de klas en geeft informatie over het gebied en de veldlessen aan de hand van een presentatie vol foto's en filmpjes. Het tweede uitvoerende deel vindt plaats op de zandmotor waar in groepjes aan verschillende opdrachtjes en proefjes gewerkt kan worden.

Doelgroepen

  • PO groep 6
  • PO groep 7
  • PO groep 8

Disciplines

  • Duurzaamheid
  • Natuur
  • Water

Duur
Presentatie 1 uur + veldles 2 uur

Voorwaarden

De veldlessen zullen u kosteloos worden aangeboden.

De veldlessen zullen in 2021 plaatsvinden.

De veldlessen zijn bedoeld voor de bovenbouw.

U draagt zelf zorg voor het vervoer van en naar de zandmotor.

De presentatie en veldles vinden op verschillende dagen plaats. Datums en tijden worden in overleg vastgesteld. Via het reserveringssysteem kunt u aangeven welke datum uw voorkeur heeft.

Voor de presentatie is een smartboard of vergelijkbare apparatuur nodig. De presentatie bevat ook korte filmpjes die geluid bevatten. Als de presentatieruimte (gedeeltelijk) verduisterd kan worden is dat prettig.

Kosten
gratis

Log in om te reserveren
Aanbieder

Joost Natuurlijk

Bezoekadres (hoofd)locatie
p/a WNTweb Postbus 150
2670AD Naaldwijk

Mobiel: 06-30716198
joostnatuurlijk@gmail.com

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.