Educatie aanbod

Excursie : Excursie Gijsje de Geit (voorheen Pauwenles)

Pauw, pauw, pauw ik ben veel mooier dan jij bent!

Er is een probleem op de kinderboerderij..... Het vriendje van Gijsje de Geit, meneer de Pauw is al zijn mooie kleuren op zijn verenkleed kwijt! Maar gelukkig kunnen de kinderen helpen!

Tijdens deze les ervaren de kinderen de boerderij in al hun facetten. Ze mogen konijntje knuffelen in de knuffelhoek, het erf vegen (verkleed als echte boeren en boerinnen), maar ook geitenmelk proeven en ze leren over de dieren op de boerderij. Ze bekijken welke vogels er in de sloot leven en nog veel meer! Alle zintuigen komen hierbij aan bod. 

Een gezellige doe-les voor kleuters. 


Allergie informatie:

Er is hooi en stro aanwezig in het lokaal. De kinderen hebben de gelegenheid om een slokje koeienmelk en geitenmelk te proeven.

Doelgroepen

  • PO groep 1
  • PO groep 2

Disciplines

  • Dieren
  • Zintuigen

Duur
Maximaal 1,5 uur

Voorwaarden

Om de les soepel te laten verlopen is het prettig als u van te voren groepjes van ongeveer 4 (maximaal 6) kinderen wilt maken. Graag ieder groepje onder begeleiding van een volwassene.

Rond 10.15 uur is er de gelegenheid om even wat te eten en drinken. Wel graag zelf meenemen. Voor de hulpouders zorgen wij voor een lekker kopje koffie of thee.

Veel opdrachten zijn buiten op de boerderij. Het kan nog best koud zijn, dus wilt u vragen of de kinderen warme kleding die tegen een stootje kan aan kunnen trekken?

Deze les is exclusief voor de aangesloten WNME-scholen en vindt plaats tussen 9:00 en 11:30 uur.

De lessen op maandag worden gegeven door Trudie Benard en de lessen op dinsdag door Hanneke Noordermeer. Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact met een van ons op te nemen.

Trudie Benard 06 47312864

Hanneke Noordermeer 06 21234565

Kosten
gratis

Log in om te reserveren
Aanbieder

Kreekboerderij WNME-centrum

Bezoekadres (hoofd)locatie
Prins Clausstraat 2
2691 CR 's-Gravenzande

Mobiel: 06-47312864 en 06-21234565

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.