Educatie aanbod

Excursie : Excursie Korenmolen "De Vier Winden" in Monster

Alles te weten komen over de technische werking van een molen?

Een (koren)molen is een monumentale "levende" houten machine. In zo'n molen kun je goed zien hoe wind omgezet wordt in kracht/energie, om bijvoorbeeld zware maalstenen rond te laten draaien om meel te maken. Een molen ziet er aan de buitenkant misschien eenvoudig uit, maar aan de binnenkant is dat zeker niet het geval. Daarbinnen zie je een samenspel van assen, spillen, raderen, tandwielen, hefbomen, touwen, regulateurs, drijfriemen en nog veel meer.

Je ziet hoe al eeuwen geleden techniek werd ontwikkeld, die nog steeds de basis vormt van allerlei hedendaagse toepassingen. 

Maar ook over de buitenkant van de molen valt genoeg te vertellen over de wieken, de zeilen, de staart van de molen en het kruirad.

Uitsluitend voor de groepen 6 en 7 van de basisscholen is het bezoek aan deze molen zeer leerzaam.

Je kunt bij deze molen ook heerlijk pannenkoekmeel kopen. Tip: combineer deze excursie met de leskist 'Alles voor pannenkoeken'.

Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de wieken kan de molen voorlopig niet draaien en is deze excursie tijdelijk niet beschikbaar. Als de excursies weer mogelijk zijn, zullen wij dit zo spoedig mogelijk via onze Nieuwsbrief laten weten.


Doelgroepen

  • PO groep 6
  • PO groep 7

Disciplines

  • Techniek
  • Voeding

Duur
Ca. 1.30 uur

Voorwaarden

De maximale groepsgrootte is 15 leerlingen met minimaal 2 begeleiders. Per ochtend kunnen er maximaal 2 gastlessen van maximaal 1.30 uur worden gegeven. Een bezoek kan gepland worden met de heer Dick Schalke 06-42965374 of de heer George Hoeks 06-51081016

Kosten
gratis

Log in om te reserveren
Aanbieder

Molenadviseur.nl

Bezoekadres (hoofd)locatie
Haagweg 2
2681 PE Monster

Mobiel: 06-42965374
http://www.molenadviseur.nl

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.