Educatie aanbod

Excursie : Dag van de Westlandse Techniek 2020

Dag van de Westlandse Techniek, 25 september 2020

Op vrijdag 25 september wordt de Dag van de Westlandse Techniek 2020 gehouden. Bij deze 13e editie is het concept van deze dag zoals in de voorgaande jaren. Uitgangspunt is een laagdrempelig bezoek voor basisscholen aan bedrijven.

De leerlingen uit groep 8 (eventueel groep 7) maken kennis met 2 ‘techniek’ bedrijven, een bezoek van 9:00-10:00 uur en een bezoek van 10:30-11:30 uur, tussendoor is er ruimte om van het 1e naar het 2e bedrijf te gaan. Het programma is kennismaken met het bedrijf, een rondleiding en als het even mogelijk is een eenvoudige doe-activiteit. Voor de scholen is vervoer per fiets naar het bedrijf het uitgangspunt. Scholen die mogelijkheden hebben voor vervoer per auto kunnen bedrijven op meer afstand bezoeken. Dit geeft de organisatie ook meer ruimte om de planning sluitend te krijgen.

Aanmelden

Vanaf 2020 verloopt de inschrijving van scholen via de website van wntweb.nl. Indien je nog geen inlogaccount hebt kun je een mail sturen naar info@wntweb.nl.

Een aantal bedrijven doen jaarlijks mee aan deze activiteit. Naast de bestaande deelnemers zoekt WNTweb een aantal nieuwe deelnemende bedrijven. Heeft u als bedrijf interesse om de aankomende generatie te informeren over techniek en aan deze activiteit deel te nemen?
Bedrijven kunnen zich aanmelden bij de programmamanager techniek, e-mail: p.steyn@planet.nl. Voor een indruk van eerdere edities, zie de pagina Dag van de Westlandse Techniek

Puzzel

Elk jaar is de organisatie van de Dag van de Westlandse Techniek weer een hele puzzel. Eind mei begint WNTweb met het benaderen van scholen en bedrijven. In de zomervakantie zijn scholen en veel bedrijven niet of minder goed bereikbaar. Na de zomervakantie moet de planning snel rond zijn. Om die reden doet de programmamanager techniek een oproep aan de bedrijven en scholen zich voor juli aan te melden!! Wilt u meer informatie? Neem contact op met de programmamanager techniek, Paul Steyn.

Doelgroepen

  • PO groep 7
  • PO groep 8

Disciplines

  • Duurzaamheid
  • ICT
  • Logistiek
  • Techniek
  • Water

Duur
2 x 60 minuten (tussen 9:00 - 11:30 uur)

Voorwaarden

Er is geen voorwaarde aan de groepsgrootte, vul echter bij reserveren wél in hoe groot de groep is. Laat ons bij reservering ook weten of vervoer per fiets of auto mogelijk is? 

De organisatie gaat er van uit dat er altijd een leerkracht en enkele begeleidende ouders bij de bezoeken aanwezig zijn.

Kosten
gratis

Log in om te reserveren
Contact

Tel: 06-51266587

Locatie
Div locaties (bedrijven) in het Westland

Aanbieder

Westland Natuur- en Techniek Web

Bezoekadres (hoofd)locatie
Laan van de Glazen Stad 1
2672 TA Naaldwijk

Tel: 140174
https://www.wntweb.nl/

VOLG ONS OP:

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.