Educatie aanbod

Excursie : Van bron tot kraan (Meijendel)

Van bron tot kraan

In Solleveld maakt Dunea drinkwater. Wil jij weten hoe dit werkt? Ga dan met de hele klas op excursie! Maak een mooie wandeling door de duinen en breng het rivierwater naar de duinplas. Ontdek wat er gebeurt onder de grond en doe met de hele klas een proefje waarbij jullie zelf water zuiveren. Daarna ontdek je door een leuk proefje hoe de watertoren werkt. Onderweg vertelt de excursieleider natuurlijk alles over het maken van drinkwater. Tap na afloop je eigen beker kraanwater en proef eens hoe lekker dit smaakt! Na afloop van de excursie krijg je een leuke verrassing.

De excursie wordt klassikaal gegeven door de excursieleider. Dit is een duinwachter of een van onze educatievrijwilligers. De opdrachten worden uitgevoerd in groepjes.

Vervoer van en naar Solleveld is niet inbegrepen.

Periode:
De excursie kan geboekt worden van 1 april tot 1 november (van dinsdag tot en met vrijdag).

Dunea behoudt zich het recht om te allen tijde een excursie niet door te laten gaan indien hier gegronde redenen voor zijn (bijvoorbeeld weersomstandigheden).

Annulering vanuit de school graag uiterlijk 48 uur voor aanvang van de excursie. Bij niet tijdig annuleren worden de volledige kosten in rekening gebracht!

Meer informatie:
https://www.dunea.nl/duinen/activiteiten/schoolexcursies
Kies voor Van Bron Tot Kraan

Doelgroepen

  • PO groep 5
  • PO groep 6

Disciplines

  • Techniek
  • Water

Duur
Ca. 1,5 uur

Voorwaarden

Begeleiding:
De excursie wordt gegeven door een duinwachter of door een van onze educatievrijwilligers. Per gids kunnen er maximaal 20 leerlingen mee. Voor grotere groepen kunnen wij meer gidsen inzetten.

Bij de opdrachten werken wij soms in groepjes van tussen de 5 en 7 kinderen. Per groepje dient er één begeleider aanwezig te zijn vanuit de school.

Begeleidingsbrief leerkrachten (ter voorbereiding):
Begeleidingsbrief leerkracht Solleveld V2.pdf

Kosten
€ 60,- per groep.

Log in om te reserveren
Aanbieder

Dunea Duin & Water

Bezoekadres (hoofd)locatie
Haagweg 80
2681 PD Monster

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.