Educatie aanbod

Leskist : Het verhaal vertelt... met Scratch

Programmeren met Scratch

Eerlijk is eerlijk: Het vrouwtje van Stavoren, Peter en de Wolf, De doos van Pandora en De Vliegende Hollander. Stuk voor stuk verhalen waarvan iedereen de titel direct herkent, maar niet altijd kan vertellen hoe het verhaal precies gaat.

Arend van Dam heeft vijftig van deze bijzondere verhalen herschreven.

Deze onnavolgbare (voorlees)bundel is geen toevallige verzameling mooie verhalen. Centraal staat de kunst van het vertellen. Dit betekent een rijkdom aan verhalen, maar ook boeiende achtergrondinformatie bij de verschillende genres.

U leest het verhaal voor en bespreekt het met de klas. De leerlingen gaan vervolgens met Scratch het verhaal nabouwen. De hoofdpersonen kunnen zo worden geprogrammeerd dat ze gaan bewegen en praten. Er is volop ruimte voor creativiteit. Bij sommige verhalen maken de kinderen in plaats van een interactief verhaal een game. Zoals bij Het monster van Loch Ness waarbij het bootje niet tegen het monster mag aanvaren. Zo leren ze spelenderwijs de programmeertaal Scratch goed kennen.

Met Scratch kun je je eigen interactieve verhalen, spellen en animaties programmeren. Scratch helpt kinderen om creatief te leren denken, systematisch te redeneren en samen te werken. Essentiële vaardigheden voor het leven in de 21ste eeuw.

U krijgt deze leskist zes weken in de klas. De eerste les geeft de lees-mediacoach bij u in de klas zodat u en de leerlingen goed weten hoe Scratch werkt. Deze les duurt 45 minuten. Daarna geeft u een les per week van ongeveer 30 minuten.

Doelgroepen

  • PO groep 7

Disciplines

  • ICT
  • Techniek

Duur
6 weken

Kosten
80,00

Log in om te reserveren
Aanbieder

Bibliotheek Westland - Excursies, gastlessen en leskisten

Bezoekadres (hoofd)locatie
Zandeveltplein 26
2692AG 's-Gravenzande

Tel: 0174-226404
cvanginneken@bibliotheekwestland.nl
http://www.bibliotheekwestland.nl

VOLG ONS OP:

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.