Educatie aanbod

Leskist : Makey Makey

Programmeerbare kunst

Grote kunst voor kleine kenners neemt je mee op een bijzondere reis door de geschiedenis van de schilderkunst. Illustratrice Thais Vanderheyden maakt van elk schilderij haar eigen, creatieve versie. En dat levert humoristische schilderijen op!

Van Mona Lisa tot Andy Warhols soepblik, van de Middeleeuwen tot nog-niet-zo-lang-geleden! Bij elk kunstwerk past een verhaal over een gekke kunstenaar, een mysterieuze verdwijning, een ongelooflijke uitvinding of slimme ogen die kleuren kunnen mengen. Aan de hand van die grappige kleine verhaaltjes wandel je lichtvoetig door de geschiedenis van de schilderkunst.

De leerlingen bekijken haar boeken en kiezen 3 favoriete schilderijen uit.

Ze verdiepen zich in de schilderijen. Wie heeft het geschilderd en waarom? Wanneer en waar leefde de schilder?

Ze bekijken het origineel en bedenken vervolgens hun eigen versie, net zoals Thais Vanderheyden heeft gedaan.

Die versie kan unieke dingen doen met behulp van de Makey Makey. Zoals het melkmeisje laten zeggen: ‘Dit is een schilderij van Johannes Vermeer’. Zo worden het echt schilderijen met verborgen schatten.

De Makey Makey is een uitvinderskit voor in de 21e eeuw. Je kunt alledaagse dingen veranderen in touchscreens. De Makey Makey is verbonden met het online programma Scratch. Hiermee programmeren kinderen de speciale effecten in hun eigen geactualiseerde klassieke schilderij.

Het project leent zich uitstekend om met de eindresultaten een bijzondere tentoonstelling te organiseren. Wij ontvangen graag een uitnodiging voor de vernissage.

Dit project duurt vijf weken. De lees-media coach geeft de eerste les van 1 uur in de klas. Meestal besteden de leerkrachten daarna één les per week (van ca. één uur) aan het project.

Doelgroepen

  • PO groep 8

Disciplines

  • ICT
  • Techniek

Duur
6 weken

Kosten
80,00

Log in om te reserveren
Aanbieder

Bibliotheek Westland - Excursies, gastlessen en leskisten

Bezoekadres (hoofd)locatie
Zandeveltplein 26
2692AG 's-Gravenzande

Tel: 0174-226404
cvanginneken@bibliotheekwestland.nl
http://www.bibliotheekwestland.nl

VOLG ONS OP:

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.