Basisreeks - Afval - PO groep 3

Leerlijn

Aan de slag met afval - onderbouw

Aan de slag met afval voor de onderbouw is een project voor groep 1 tot en met 3 over zwerfafval en verpakkingsafval.

Met dit project leren de leerlingen wat afvalscheiding is en waarom dit belangrijk is. Ook breiden de leerlingen hun kennis uit over zwerfafval: het afval dat op straat en in de natuur belandt, waar we met elkaar verantwoordelijk voor zijn. De leerlingen ontdekken wat de gevolgen van zwerfafval zijn, hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen en hoe ze zwerfafval kunnen opruimen. Aan het eind van dit project weten de leerlingen hoe ze op een duurzame manier met hun afval kunnen omgaan. En geven ze natuurlijk als recycle- en opruimambassadeurs het goede voorbeeld.

Geef les over zwerfafval voorkomen en afval recyclen. Download handleidingen en werkbladen voor onder-, midden- of bovenbouw. De kinderen kunnen ook zelf aan de slag met digitale, interactieve opdrachten.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Afval
Thema Afvaleducatie
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Overige informatie

Met de lessen van 'Aan de slag met afval' kun je onderbouwleerlingen op een leuke en interactieve manier aandacht laten besteden aan het opruimen en voorkomen van zwerfafval en het gescheiden inzamelen en recyclen van verpakkingsafval. Naast een digitale vertelplaat zijn er ook werkbladen en doe-opdrachten voor een korte les.

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.