Wat en hoe

De beroepenbank is een online plek waar bedrijven gastlessen en bedrijfsbezoeken kunnen aanbieden. En waar scholen het aanbod kunnen inzien, doorzoeken en uiteindelijk een gastles of bedrijfsbezoek kunnen boeken. Voor het bedrijfsleven is het een efficiënt middel om bij te dragen aan de instroom van jonge mensen op de arbeidsmarkt.

Het werkt als volgt:

  1. Bedrijven en organisaties schrijven in op de beroepenbank
    Tijdens het inschrijven in de beroepenbank geven ze informatie over het bedrijf en over de activiteit (gastles en/of bedrijfsbezoek). Ze kunnen ook details over de activiteit en het bedrijf invoeren en ook aangeven of ze een voorkeur hebben voor een bepaalde leeftijdsgroepen.
  2. School boekt de activiteit
    Via de online omgeving van WNTweb boekt de school een gastles of bedrijfsbezoek. Het systeem stuurt de nodige informatie over gewenste datum, tijd, contactpersoon, locatie van de activiteit per email naar school en naar het bedrijf. Onderling stemmen de twee partijen de details af.
  3. Gastles/bedrijfsbezoek
    Op het afgesproken moment wordt de activiteit uitgevoerd.

Nieuws

Talentklas bezoekt Artechno

9 Leerlingen van de Lierse Talentklas zijn op 12 maart 2024 op bezoek geweest bij Artechno in Maasdijk. In overleg met de leerkracht is van tevoren een programma afgestemd. Zo hebben de leerlingen door filmpjes en verhalen geleerd wat Artechno doet, mochten ze vragen stellen, en uiteindelijk zelf sla zaaien in het Demo Center. Na twee weken ontkiemen en opkweken bij Artechno kwamen de slaplantjes op school, en werd er nog een challenge “wie kweekt de grootste en mooiste krop sla” mee gedaan.

Rolmodellen voor de klas

Willen jongeren kiezen voor een bepaald beroep of carrière pad, dan moeten ze zelf ervan overtuigd zijn dat deze keuze bij hun past. Om tot deze overtuiging te komen is het van belang dat zij zichzelf kunnen identificeren met met rolmodellen – vooral als ze deze niet in hun eigen omgeving aantreffen.
Maar niet voor alle beroepen zijn zomaar voor iedereen rolmodellen te vinden, zo zijn bijvoorbeeld in techniek en ICT vrouwen nog in de minderheid. Om het voor scholen mogelijk te maken vrouwelijke rolmodellen voor de klas te vragen slaat WNTweb daarom de handen ineen met VHTO. Via de WNTweb beroepenbank zijn vanaf nu gastlessen met vrouwelijke rolmodellen aangesloten bij VHTO direct aan te vragen.