Modderdag

Dossier: Modderdag

Modderdag 2021
Op 29 juni 2021 was er weer een Modderdag in de hele wereld. Het Prinsenbos organiseerde op die dag, voor kinderen van de buitenschoolse opvang van vijf kinderopvangorganisaties, een lekker smerig feestje. Ze konden op een afgezet stuk van het recreatiestrand heerlijk in de modder spelen en werden daarna weer schoon gespoten met de tuinslang. Ook stond er iets lekkers voor hen klaar.

Modderdag 2020
Vanwege de corona pandemie heeft ModderDag in 2020 niet plaatsgevonden op het Prinsenbos.

Modderdag 2019
Op vrijdag 28 juni was het weer nationale modderdag. In het Prinsenbos kwamen voor het tweede jaar verschillende BSO’s samen om de kinderen een uur lang te laten genieten van water, zand en modder. Hoe viezer, hoe beter 🙂

Modderdag 2018
Op vrijdag 29 juni 2018 was het Nationale Modderdag. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur.

Hoe werkt ModderDag?
ModderDag organiseer je zelf. Als school, gastouder, kinderdagverblijf, BSO, bezoekerscentrum: iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt kan zich aansluiten bij ModderDag en zelf iets organiseren.

Op het Prinsenbos werden die vrijdag de 29e, aan het einde van de middag, voor kinderen van de buitenschoolse opvang Simba, Kwest en Okidoki, diverse modderige activiteiten georganiseerd.

Kijk voor inspiratie op de website van de nationale Modderdag!