Professionalisering

Ontwerpend en Onderzoekend Leren: veel scholen zijn er al mee bezig en willen zich verder professionaliseren, anderen willen graag starten, maar vinden het nog lastig. Hoe pak je dit aan?

De rol van de leerkracht bij het toepassen van Wetenschap & Technologie (W&T) en Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) is cruciaal. Hoe meer vertrouwen en competenties een leerkracht heeft, des te makkelijker en leuker wordt het om deze didactiek in de klas toe te passen.

Het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft biedt verschillende trainingen en workshops aan om als leerkracht of als school verder te ontwikkelen en professionaliseren op het gebied van OOL en W&T. Van basistrainingen hoe je kunt starten tot en met verdiepende trainingen rondom een specifiek onderwerp of thema, vaak gekoppeld aan actueel onderzoek. Een breed aanbod voor zowel beginners als gevorderden. De verschillende trainingen en workshops kunnen worden afgenomen als teamtraining of voor een studiedag. Ook is maatwerk mogelijk, zodat de training het best past bij ùw school.