Stichting Westland Natuur en Techniek (WNT) Web organiseert een lokale versie van Lego-masters, waarin alle Westlanders worden opgeroepen om mee te bouwen aan het Westland in Lego. In de kerstvakantie en in januari kan iedereen thuis met Lego gebouwen en gebieden uit het Westland nabouwen. WNTweb verzamelt de verschillende onderdelen bij ISW Westland Vakcollege op Lego-grondplaten in een grote ruimte. Daar gaan de leerlingen van ISW, als de maatregelen het toelaten, gebouwen aanvullen, verlichting aanbrengen en Lego programmeren, zodat ook bewegende onderdelen niet ontbreken. Een finale met prijsuitreiking voor het mooiste bouwwerk volgt in februari.

Op de website www.wntweb.nl/lego-project kan iedereen zien uit welke gebouwen en gebieden gekozen kan worden. Van elke kern staan de belangrijkste gebouwen en gebieden op een rijtje. Natuurlijk staat het deelnemers vrij om ook andere onderdelen te bouwen. Deelnemers kunnen via info@wntweb.nl hun keuze aangeven, zodat er niet dubbel gebouwd wordt. Ook kunnen via dit mailadres eigen gekozen gebouwen of plekken in Westland doorgegeven worden. Want hoe leuk is het om als kind je eigen basisschool te bouwen, of als werknemer je eigen bedrijf?

Enkele tips voor de enthousiaste bouwers:

  • Kies je gebouw / gebied en geef dit door via info@wntweb.nl.
  • Zoek op / meet hoe hoog en groot het is. Maak zoveel mogelijk foto’s zodat je weet hoe het eruit ziet.
  • Bouw op een schaal van 1 / 100 (een beetje afwijken is niet erg, maar zo wordt de gemeente Westland in gelijke verhouding nagebouwd).
  • Markeer elk gebouw met een sticker met naam van het gebouw / gebied, je eigen naam, woonplaats, mailadres en telefoonnummer (zodat je de Lego na afloop weer terug kunt krijgen).
  • Maak foto’s van je ontwerp en bewaar deze goed.
  • Lever je ontwerp in bij de bibliotheek in jouw dorp. Van daaruit brengt WNTweb het over naar het ISW Westland Vakcollege.
  • Heb je een vraag? Mail deze naar info@wntweb.nl.