In Nederland bestaan heel veel ‘vlinderwijken’, wijken waar alle straten een vlindernaam hebben. Ook in ’s-Gravenzande is zo’n wijk met vlinderstraten. De Vlinderstichting en WNTweb willen zorgen dat in deze wijk de biodiversiteit bevorderd wordt, zodat hij vlindervriendelijk wordt. En daarvoor zoeken ze hulp van jongeren!

Op 25 september 2021 gaat het Groen Traineeship van start. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar oud gaan binnen dit project één dag per week aan de slag met het project Vlinderstraten. Ze worden begeleid door De Vlinderstichting en WNTweb. De eerste maand werken ze samen met alle 15 trainees in Nederland en daarna met een subgroepje. Ze gaan aan de slag met een educatief programma. Ze kunnen zo diverse competenties ontwikkelen, aan de slag met duurzaamheidseducatie en aansluiten op landelijke ontwikkelingen. Denk daarbij aan lokale cursussen voor bewoners of scholen organiseren, informatieborden maken of een leuke actie met biologische planten opzetten.

Gezocht wordt naar enthousiaste verbinders: jongeren die het leuk vinden om de wijk in te gaan, met mensen te praten, hen te verbinden en te inspireren. Creatieve mensen die het leuk vinden om nieuwe acties te bedenken en mensen op lokaal niveau te verbinden met natuur en met elkaar.

Vind je het leuk om mensen met elkaar te verbinden en om met natuur bezig te zijn? Meldt je dan aan voor dit Traineeship via www.groentraineeship.nl/project/vlinderstraten.