8+-groep van Kinderopvang Simba wint kampioenschap KassieBouwen junior

Gepubliceerd op maandag 27 juli 2020

Op 23 juli organiseerde Westland Summerlab het jaarlijkse WK KassieBouwen jr. Deze keer kwam de 8+-groep van kinderopvang Simba als winnaar uit de bus. Normaal gesproken gaan de teams na een ochtend oefenen met het bouwen van een echte mini-kas de strijd aan voor de titel Westlands Kampioen KassieBouwen Junior. In verband met corona hebben de kinderen nu bij hun eigen kinderopvangorganisatie een kasje gebouwd van tomatenstokjes (met dank aan tomatenkweker Kees Stijger), lijm en andere materialen. Een deskundige jury heeft de inzendingen digitaal beoordeeld en de winnaars bekend gemaakt. Naast de wisselbeker zijn er negen medailles uitgereikt voor de mooiste, creatiefste en duurzaamste kasjes.

In de eerste week van de zomervakantie werd Westland SummerLab georganiseerd. Tijdens deze zesde editie konden kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar elke ochtend aan de slag met technologie en duurzaamheid. Zelf elektriciteit maken, aan de slag met magneten, hijskranen of sloten, werken met constructies, een GPS-tocht of een kasje bouwen. Het kon allemaal tijdens Westland SummerLab.

Westland Natuur en Techniek Web en vier kinderopvangorganisaties, Kwest, Okidoki, Simba en 2Samen zijn de initiatiefnemers van dit project. Voor meer informatie , bel of mail met Paul Steyn van WNTweb: Tel: 06-51266587 of p.steyn@wntweb.nl