Beroepenbank

Ontdek nieuwe beroepen en technieken via de Beroepenbank

Wat wil jij later worden? Zo tegen het einde van de basisschool, wordt deze vraag regelmatig aan leerlingen gesteld. Antwoorden zoals juf, voetballer, vlogger, gamer of artiest horen we dan veel voorbij komen. Beroepen die leerlingen vaak kennen van TV, internet of familieleden. Ja, nadenken over wat je later wilt worden. Wanneer je pas tien of elf jaar oud bent, ligt je hele toekomst nog voor je. Een toekomst waarin veel te kiezen valt en veel nog onbekend is. Met de WNTweb Beroepenbank vergroten we de beeldvorming over toekomstige beroepen. Dat doen we samen met ondernemers en basisscholen in de regio Westland en Hoek van Holland.

In acht jaar basisschool maken leerlingen een enorme ontwikkeling door. Voor verplichte schoolvakken zoals rekenen, taal en aardrijkskunde, bieden scholen al verschillende hulpmiddelen aan. Maar hoe kun je als basisschoolleerling geholpen worden om een beter beeld te krijgen van de – voor jou later interessante – beroepen? Momenteel zijn die mogelijkheden nog heel beperkt. Weet je niet van het bestaan van een beroep af? Dan kun je het later ook niet kiezen.

Bij WNTweb denken we dat er meer kansen zijn om de beeldvorming over toekomstige beroepen van basisschoolleerlingen te vergroten. Met de digitale WNTweb Beroepenbank organiseren we interessante gastlessen, binnen- of buitenschools, in samenwerking met regionale ondernemers. Zowel leerkrachten als leerlingen kunnen daar tal van interessante gastlessen, maatwerk bedrijfsbezoeken en leerzame excursies of schoolopdrachten aanvragen. Zo vergroten we het lesaanbod van onze basisschoolleerlingen. Dat verrijken we met vele mogelijkheden om nieuwe technieken en beroepen te ontdekken. Beroepen waarvan zij mogelijk nog niet van het bestaan afweten. Zo hopen we op de langere termijn ook het tekort aan technisch geschoold personeel terug te dringen. Zie voor het aanbod, de knop beroepenbank.