Gastles – hoe doe ik dat?

Een gastles geven in de klas
Wat wil je later worden? Richting het eind van de basisschool komt deze vraag bij kinderen regelmatig in beeld. Dat is een mooi uitgangspunt om vanuit het bedrijfsleven verhalen te vertellen over de vele mooie mogelijkheden als je later gaat werken. Westlandse kinderen al op jonge leeftijd de kans geven aan beeldvorming op de toekomstige beroepen te doen. Niet gezien is niet weten en zeker niet kiezen…

Hoe pak je een goede en interessante gastles aan?
Het gebruik van vakjargon of veel getallen kan ervoor zorgen dat je de doelgroep snel kwijt bent. Om de aandacht van leerlingen vast te houden hebben wij een aantal tips opgesteld. Dan wordt de les interessanter, zijn de kinderen enthousiast en gaat u zelf met een glimlach weer aan het werk!

Voorbereiding
Doe je een gastles voor de eerste keer? Vorm voor jezelf een beeld wat je over je vakgebied wilt vertellen. Heb je een gastles al eerder gedaan, kijk dan eens terug hoe dat is gegaan, wat zou je anders doen. Onze tip, maak schematisch overzicht, b.v. een mindmap over je verhaal/inleiding, zie deze link en een voorbeeld.

Wil je nog meer weten over gastlessen, kijk dan ook op: