Voor leerkrachten

Informatie voor leerkrachten
WNTweb biedt een breed activiteitenaanbod, speciale lespakketten, projecten en gratis leerlijnen voor het basisonderwijs in diverse disciplines. Daarmee willen we de nieuwe generatie verwonderen, verrassen en verblijden. Inspireren en uitdagen. Om kennis te nemen van de wondere wereld van natuur, milieu en techniek. Met praktijkgerichte lessen, excursies en projecten.

We doen dit met een team van coördinatoren, gastdocenten en vrijwilligers. Allemaal met passie voor natuur en techniek. Betrokken, ondernemend en enthousiast. Regelaars. Netwerkers. Ervaringsdeskundigen. Die weten waar ze het over hebben. En aansluiting hebben bij de belevingswereld van de jongeren en de regio.

Doe mee en sluit je bij ons aan. Laat ons het je makkelijk maken. Bespaar tijd en energie. Ontdek op onze website het diverse aanbod met alle keuzemogelijkheden. Met thema’s rondom het bos, tuinbouw, duurzaamheid of de dag van de techniek. Kies wat het beste bij jouw school, kinderen of de organisatie past. Succes verzekerd!

Plant in de klas
In het najaar van 2018 heeft een pilot plaatsgevonden om klaslokalen te ‘vergroenen’. De ambitie was om de luchtkwaliteit in de klassen te verbeteren. Daarnaast is bekend dat groene planten een positief effect hebben op de concentratie, leerprestaties en gezondheid van zowel leerlingen als leerkrachten.

Als resultaat van deze pilot is een handboek opgeleverd, waarin beschreven staat wat de effecten van planten in de klas zijn, welke plantsystemen beschikbaar zijn en de kosten en baten ervan. Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen zo gemakkelijk zien wat voor hun situatie de beste keuze is.

Geïnteresseerd in het handboek?

Bij WNTweb kunnen (door aangesloten scholen en kinderopvangorganisaties) gratis boekjes besteld worden, waarmee je samen met de kinderen aan de slag kunt om meer te leren over luchtzuiverende planten. Heb je interesse? Stuur een bericht naar info@wntweb.nl.