Goed voorbereid aan de slag

De deelname aan een gastles of bedrijfsbezoek moet voor iedereen een positieve ervaring zijn, vooral voor de leerlingen, maar ook voor de docenten en de medewerkers van de bedrijven.

WNTweb heeft twee documenten gemaakt met de belangrijkste tips om goed voorbereid aan de slag te gaan, één voor bedrijven en één voor scholen. Klik hieronder voor handige tips en tricks om het bezoek goed te laten verlopen.

Voor scholen

Als je op bedrijfsbezoek gaat of een gastdocent op school komt is het voor het bedrijf, de leerlingen en jouzelf prettig als de groep goed voorbereid is. Een voorbereidende les zorgt ervoor dat leerlingen goed weten wat ze kunnen verwachten, vragen kunnen stellen, en weten waarop ze kunnen letten. Een afsluitende les op school zorgt ervoor dat de nieuw opgedane kennis goed beklijft. In het volgende document zijn lesbrieven voor een voorbereidende les op school te vinden.

Als de groep op bedrijfsbezoek gaat is dat even anders dan een les op school. Zijn er bepaalde veiligheidsregels bij het bedrijf waar jullie naartoe gaan? Moet bepaalde kleding aan? Mag je foto’s nemen? Kijk samen met de leerlingen het filmpje voor je op bezoek gaat.

Jet-Net – Gedragsregels voor basisscholen tijdens een bedrijfsbezoek