Westland en Hoek van Holland 7 november 2023

Wat wil jij later worden? Deze veel gestelde vraag aan basisschoolleerlingen – vaak beantwoord met dromen van juf, voetballer, vlogger of artiest – vormt het begin van een spannende reis naar de toekomst. Maar hoe kunnen jonge leerlingen een beter beeld krijgen van de vele beroepen die de wereld te bieden heeft? De Beroepenbank van WNTweb biedt de mogelijkheid aan leerlingen om toekomstige beroepen te leren kennen. WNTweb nodigt ondernemers en basisscholen uit om deel te nemen.

In acht jaar basisschool maken leerlingen een enorme ontwikkeling door. Voor verplichte schoolvakken zoals rekenen, taal en aardrijkskunde, bieden scholen al verschillende hulpmiddelen aan. Maar hoe kun je als basisschoolleerling geholpen worden om een beter beeld te krijgen van de – voor jou later interessante – beroepen? Momenteel zijn die mogelijkheden nog heel beperkt. Als je niet weet dat een beroep bestaat, kun je dat later ook niet kiezen.

De WNTweb Beroepenbank: Een Bron van Ontdekking
Via de digitale WNTweb Beroepenbank kunnen scholen en regionale ondernemers binnenkort samen boeiende gastlessen en bedrijfsbezoeken organiseren. Dit aanbod verrijkt het onderwijs voor basisschoolleerlingen en stelt hen in staat allerlei beroepen te ontdekken waarvan ze mogelijk nog nooit hebben gehoord.

Oproep aan Bedrijven
WNTweb nodigt ondernemers in de regio Westland en Hoek van Holland uit om deel te nemen aan dit initiatief. Als ondernemer kunt u een verschil maken in de beeldvorming van basisschoolleerlingen en hun toekomstige keuzes. Neem vrijblijvend contact op met info@wntweb.nl om de mogelijkheden te bespreken.