De drie Westlandse schoolbesturen, WSKO, WOO en PCPOW zijn samen met WNTweb een samenwerking aangegaan om technologie en het bedrijfsleven de scholen in te brengen. Samen met lokale bedrijven bouwen we aan een 3D database waarin kinderen een kijkje in de keuken kunnen nemen. Deze waardevolle toevoeging aan het onderwijs maken we mogelijk door te gaan werken met VR-brillen.

In samenwerking met Renewi hebben we de eerste 3D rondleiding gemaakt. Renewi heeft als missie om afval om te zetten in essentiële nieuwe producten. De leerlingen kunnen nu veilig in de klas rondlopen bij Renewi. Hoe gaaf is het als we leerlingen door bedrijven en kassen in het Westland kunnen laten lopen? Op deze manier kunnen we te allen tijde op bezoek bij bedrijven in de regio en leren over thema’s als duurzaamheid en technologie. Het plan is bij andere bedrijven ook VR films te maken. Interesse, neem contact op met Paul Steyn van WNTweb, zie www.wntweb.nl. Wil je Renewi in 3D zien, kom dan naar de introductie van de film op wo 14 september (16:00-17:00 uur).

De 3 Westlandse besturen en WNTweb werken zo gezamenlijk aan: samen optrekken in kennisdeling, training van leerkrachten, lessen delen, ervaring uitwisselen en zorgen voor een toekomstgericht onderwijs in het Westland met oog voor de regio.

Renewi Wateringen